27. september, 2019 Blog

Fínske akumulačné pece TULIKIVI

S prichádzajúcou jeseňou a chladnejším počasím treba myslieť na výber toho správneho spôsobu vykurovania.
V APEX A sme veľkí fanúšikovia fínskych pecí, ktoré sú výborným zdrojom tepla s dlhou akumulačnou schopnosťou a nízkou spotrebou dreva. V tomto článku by sme vám radi predstavili prvotriedne fínske akumulačné pece TULIKIVI a nášho dlhoročného obchodného partnera Talc.sk, ktorý je ich výhradným zástupcom.

Zdravé, sálavé teplo

Na Slovensku kúrime priemerne šesť mesiacov v roku, a preto je výber toho správneho spôsobu vykurovania kľúčovou otázkou. Predsa len, ovplyvní tepelnú pohodu vo vašom dome a náklady spojené s jeho vykurovaním. V APEX A máme radi modernú a nízkoenergetickú architektúru, a s tým spojený výber spotrebičov. Medzi také patria krásne a prvotriedne fínske mastencové pece TULIKIVI. Takéto pece fungujú na princípe sálavého tepla, pri ktorom dochádza k rovnomernému ohrevu predmetov, povrchov a osôb. A to aj pri minimálnom prúdení vzduchu!

Vysoká účinnosť, nízka spotreba

Prírodne a lokálne ťažený mastenec má jedinečnú štruktúru a vzhľad. Možno nikoho neprekvapí, že práve firma TULIKIVI je najväčším výrobcom mastencových pecí na svete. Pece TULIKIVI sú vyrobené bez krbovej vložky a s protiprúdovým systémom prúdenia spalín v konštrukcii pece. Vďaka svojej unikátnej stavbe a základnému materiálu, dokážu po rýchlom nahriatí vyžarovať akumulované teplo aj viac ako dvadsaťštyri hodín! Veľkosť menovitého výkonu sa pritom pohybuje v rozmedzí 1,5-3,5kW. Takýto výkon je vhodný pre nízkoenergetické ako aj pasívne domy.

Moderný dizajn a funkčnosť

TULIKIVI však okrem funkčnosti myslia aj na dizajn, a preto je ich ponuka veľmi široká. Vybrať si môžete keramické či mastencové pece s presklením ohniska, pece rustikálnych tvarov či pece s rúrou na pečenie a sporáky. 

Keramické pece sú dostupné v rôznych farebných prevedeniach a mastencové pece môžu mať povrch upravený špeciálnou technológiou, ktorá ich ešte viac zatraktívni. 

Mať doma pec je výborný spôsob, ako byť samostatný v generovaní tepla pre domácnosť. Ak si želáte, do pecí je možné zabudovať teplovodný výmenník, a tak sa z nej stane hlavný zdroj kúrenia pre celý dom. Pohodlne sa so šálkou kávy či čaju usaďte a užívajte si teplo domova! Fínska pec TULIKIVI vám v tom pomôže :)

Prídite pece TULIKIVI otestovať

Zaujali vás pece TULIKIVI? Vo firme Talc.sk vám pri ich výbere ochotne a odborne poradia. Okrem toho pre vás prichystali predstavenie akumulačných mastencových pecí TULIKIVI v ich showroome, kam vás srdečne pozývajú. Predstavenie pecí sa uskutoční vo štvrtok 17.10.2019 od 16:00 do 19:00, v priestoroch spoločnosti na Bernolákovej 2 v Pezinku. V showroome uvidíte 15 modelov a jeden z nich dokonca aj v plnej prevádzke! Každý zúčastnený získa zľavu 5%, okrem modelov v akciovej ponuke. Tešíme sa na vás, budeme tam aj my.

Tím APEX A