6. február, 2020 Blog

Jednotná moderná architektúra pre novú štvrť Lastovičky v Novej Dedinke

lastovicky-nova-dedinka-apex-a-0

V APEX A už šestnásť rokov navrhujeme typové či individuálne projekty domov. Baví nás kreatívna práca a možnosť našim klientom pomôcť bývať presne tak, ako si vysnívali. A to nielen v individuálnych rodinných domoch, ale už aj v celej novej štvrti! Teší nás spolupráca s moderným a odvážnym developerom Vestal Living, pre ktorého sme exkluzívne pripravili projekty pre 120 domov, 32 bytov a občiansku vybavenosť v urbanistickom celku Lastovičky v Novej Dedinke!

lastovicky-pozemok-0

Na začiatku bol pozemok… a nápad

Peter Gerek, majiteľ Vestal Living, mal pre štvrť Lastovičky v Novej Dedinke odvážne plány. Chcel vybudovať nové bývanie pre moderne zmýšľajúcich ľudí, teda pre mladé rodiny, ktoré túžia po kvalitnom spôsobe života. Naše štúdio architektúry APEX A bolo s požiadavkou vdýchnutia života do novej štvrti oslovené a pánovi Gerekovi sme ponúkli koncept jednotnej architektúry. 

 
lastovicky-stavba-3

Jednotný urbanistický koncept

Projekt Lastovičky je vďaka svojej exkluzívnej polohe pri rieke Čierna Voda, vlastnému lesoparku, jazeru a občianskej vybavenosti výnimočnou lokalitou pre život. Naša idea jednotného urbanistického konceptu vzišla z toho, aby sa v obyvateľoch vytvoril pocit harmónie a súkromia. Chceli sme, aby majitelia domov cítili spolupatričnosť a v danej lokalite našli pocit domova nielen po funkčnej, alebo aj po vizuálnej stránke. Naše myšlienky prijal developer s nadšením, a tak sme ich pretavili do regulatív štvrte.

“S architektmi z ateliéru APEX A sme si sadli nielen po profesionálnej, ale aj po ľudskej stránke. Máme podobný pohľad na architektúru, a to, ako má vyzerať kvalitný developerský projekt.” Peter Gerek, majiteľ Vestal Living

 
lastovicky-nova-dedinka-apex-a-6

Iba na skok od Bratislavy vzniklo jedinečné bývanie s detailne premyslenou architektúrou a napojením na prírodu. Každej ulici patriacej do štvrti Lastovičky sme dali jasný ráz, ktorý sme v realite pretavili do výberu niekoľkých typov našich projektov, medzi ktoré patria: 

Projekty Quatro Pace a Kompliment - pre moderné domy s plochou strechou

Projekt Kométa - pre domy so šikmou strechou

Projekty Motív, Hypnoze či Vízia I., II. - pre domy so sedlovou strechou 

Projekt Ende I. - pre domy, ktoré kombinujú moderný štýl s tým tradičným

lastovicky-nova-dedinka-apex-a-3
lastovicky-nova-dedinka-apex-a-5

Dodržanie tej najdôležitejšej regulatívy developerského projektu, teda jednotnej architektúry novej štvrte, sa nám podarilo a my sme veľmi radi, že ju jej noví obyvatelia prijali s nadšením. Developer Vestal Living už postavil väčšinu plánovaných projektov a množstvo domov našlo svojich majiteľov. Lastovičky začali dýchať svojím vlastným životom a my veríme, že aj vďaka premyslenej architektúre sa jej obyvateľom vynikajúco býva a spolunažíva. Tešíme sa zo spolupráce s odvážnym developerom, ktorý má jasno v tom, že jednotná architektúra je veľkým benefitom pre obyvateľov štvrte Lastovičky, ako aj výborným prostriedkom na budúce zhodnotenie nehnuteľností. 

 
lastovicky-nova-dedinka-apex-a-4

Hľadáte skúseného a spoľahlivého partnera pre architektonické či interiérové riešenia? Ozvite sa a my Vám radi predstavíme naše vízie o kvalitnej a nadčasovej architektúre.