5. apríl, 2023 Blog

Komunitné bývanie – život, ktorý funguje

trinity-a2-detail-0

Komunitné bývanie – nádherná rozmanitosť v jednoduchej a trvalo udržateľnej architektúre. Cesta, z ktorej sme zišli.

Nebolo to tak dávno, keď ľudia žili vo väčších alebo menších spoločenstvách. Naši a ja si na to radi spomíname.

Keby som bol dobrý starosta, staral by som sa o výstavbu presne takého typu bývania. Ťahal by som k sebe mladých, perspektívnych ľudí. Tisícky ich, múdrych a šikovných sa trápi v korporatoch rôzneho druhu.

Páčil by sa vám život v spoločnosti kamarátov? Kde každý je v niečom dobrý, zodpovedne a rád sa stará o to! svoje. Je to najlepšie prostredie pre sebarealizáciu, výchovu detí, zdravie, pocit naplnenia a obyčajného ľudského šťastia.

Kúpte si väčší kus pozemku kdekoľvek na Slovensku alebo v Čechách a vyberte si ľudí, s ktorými je vám dobre. Spoločne postavte všetko, okrem plotov a mentálnych bariér. Budete tam žiť jeden pre druhého. Spoločná knižnica, ihrisko, kotolňa, sklad, sauna a všetko, na čom sa dohodnete. Žite svoj život a deti sa vám za to poďakujú. Progresívna evolúcia je tu!.

Konceptami projektov pre komunitné bývanie sa môžete kochať na stránkach publikácie Rodinné domy trochu inak 2023. Sme na Teslovej 2 v Bratislave, na Perštýňe 342/1 v Prahe a aj tam, kde nás potrebujete.

Architektúra je vec osobná.

Tešíme sa na Vás

Jura Čerňak a Vaši architekti Apex A

Súbor rodinných domov Trinity – má v sebe to!, čo komunita potrebuje. Obsah tam prinesiete Vy. Vidím nádhernú krajinku v údolí, kŕdeľ detí hrajúcich sa na ulici, políčka plné „zelených“ potravín a aktívnych rodičov. Tvorivosti sa tam medze nekladú. Čokoľvek vás napadne a príroda dovolí, môžete ihneď realizovať. Nájdite pre seba vhodné miesto a pustite sa do sebarealizácie - kedy, ak nie v tomto živote?

 

trinity-a1-0
trinity-podorys